miércoles, 10 de octubre de 2007

Casa Kyoto


Antecedents

L’11 de desembre de 1997 els països industrialitzats es van comprometre, a la ciutat de Kyoto, a executar un conjunt de mesures per a reduir els gasos d'efecte hivernacle. Els governs signataris van pactar reduir en un 5% de mitjana les emissions contaminants entre 2008 i 2012, prenent com referència els nivells de 1990. L'acord va entrar en vigor el 16 de febrer de 2005, després de la ratificació per part de Rússia el 18 de novembre de 2004. L'objectiu principal és disminuir el canvi climàtic d'origen antropogènic, la base del qual és l'efecte hivernacle.

Casa Kyoto

Casa Kyoto és el primer habitatge unifamiliar industrial de formigó basat en criteris d'edificació sostenible desenvolupada per una indústria. El projecte es va presentar per primera vegada al públic a Construmat 2005, el Saló Internacional de la Construcció.


Casa Kyoto és un prototip de casa bioclimàtica construïda amb productes prefabricats Pujol a partir del projecte de l'Equip d'Arquitectura Pich-Aguilera en col·laboració amb el president de l'Institut Tecnològic de Lleida (ITL). L'actual prototip de Casa Kyoto té 250 metres quadrats, distribuïts en tres plantes, amb un cost garantit des de la signatura del projecte i un termini de lliurament determinat de màxim 4 mesos. La seva estructura versàtil permet possibles readaptacions, a diferència de la rigidesa d'altres projectes, el que admet una personalització en distribucions, materials i incorporació de sistemes més o menys sofisticats de producció i eficiència en el consum interior de l'habitatge. La solució constructiva modular industrialitzada permet la flexibilitat d'espais i evolució de l'habitatge a nous usos.


L'edifici ha estat dissenyat amb l'objectiu de tenir el mínim impacte mediambiental. Les seves façanes (obertures i formes) i distribució interior han estat estudiades per a aconseguir el màxim aprofitament de la calor i la llum natural. Els components de formigó prefabricats de la Casa Kyoto (pilars, jàsseres, panells de façana i plaques per a forjats) permeten el seu muntatge segur i ràpid. Els elements constructius de Casa Kyoto tenen un muntatge en sec . Construir en una indústria elements d'edificació, per a després ensamblar-los en l'obra permet estalviar formigó, energia i aigua, i reduir el volum de runa d’obra.


A més dels elements prefabricats per l'empresa Pujol, el projecte contempla una coberta aljub enjardinada, una coberta de panells fotovoltaics de producció d'electricitat, i panells solars de producció d'aigua calenta i dues parets tècniques en les quals se situen les instal·lacions d'aigua i electricitat i que, al seu torn, actuen a manera de xemeneia que succiona l'aire fresc del soterrani i els distribueix per tot l'habitatge.


Beneficis ambientals de la Casa Kyoto

- Estalvi d’aigua

- Estalvi d’electricitat

- Comportament bioclimàtic

- Materials reutilitzables

- Construcció prefabricada

- Construcció sostenible


L’empresa PMP fa realitat al 2007 el projecte Casa Prefabricada Kyoto, construint les primeres Cases Kyoto a Torre-Serona (Lleida).

No hay comentarios:

 
Free counter and web stats