lunes, 23 de febrero de 2009

Experts en energia practiquen el Kyoto


Un grup d’experts en energia ha redactat un informe amb recomanacions per disminuir la intensitat energètica de Catalunya i que baixi considerablement l’emissió de diòxid de carboni. L’informe ha estat lliurat aquest mes de febrer al conseller d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells, i a partir d’ara s’analitzarà per tal d’estudiar-ne la seva viabilitat i incorporació al procés de revisió del Pla de l’Energia 2006-2015.
L’objectiu d’aquest informe és dibuixar un nou model energètic sostenible que millori el nivell de vida de les persones amb la minimització dels efectes ambientals negatius. D’aquesta manera, l’informe pretén superar l’actual model energètic basat en el consum de recursos energètics fòssils que, a banda d’estar en procés d’esgotament, estan relacionats amb l’emissió de gasos causants de l’efecte hivernacle. A més, Catalunya compta amb poques reserves de les esmentades fonts energètiques i això fa que hi hagi una gran dependència de l’exterior.

Les recomanacions de l’informe són les següents:

- Potenciar l’estalvi i l’eficiència energètica.

- Aprofitar el sector energètic com una oportunitat de desenvolupament econòmic.

- Impulsar les polítiques de R+D.

- Involucrar la societat en el canvi de model energètic.

- Introduir una nova concepció de mobilitat.

- Adequar les infraestructures elèctriques a les necessitats del país.

- Anar cap a la gestió de la demanda.

- Incorporar l’energia a la formació.

- Reduir el consum energètic en l’edificació.

- Fer de la política energètica un eix transversal en l’actuació del Govern.

L’informe conclou que Catalunya disposa del coneixement tecnològic i de gestió per abordar aquesta transformació de model energètic.

De totes les recomanacions, ens quedem, sobretot, amb la d'"involucrar la societat en el canvi de model energètic" i, és que la conscienciació de la gent pel que fa a la preservació del medi ambient i la pràctica del Kyoto són elements bàsics per caminar cap a un nou model energètic.

No hay comentarios:

 
Free counter and web stats